Finanční analýza Třineckých železáren, a.s. - Havlenová, Kateřina (2011)
Tato bakalářská práce zkoumá podnik Třinecké železárny, a.s pomocí metod finanční analýzy. Z vybraných dat výkazu zisku a ztrát, rozvahy a výročních zpráv provádím poměrovou analýzu, horizontální a vertikální analýzu, analýzu bilančních pravidel, pracovního kapitálu, ekonomické přidané hodnoty, bankrotních a bonitních modelů. Podnik porovnám s odvětvovým průměrem a v závěru shrnu všechna fakta.