Právní aspekty ochranné známky jako součásti goodwillu - Kadlec, Tomáš; Boháček, Martin, 1947-; Čada, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato práce se zabývá termínem goodwill a jeho rozborem v právním systému České republiky. Porovnává vztah pojmů "dobrá pověst" a "goodwill". Rozebírá také vztah goodwill a ochranných známek. Poukazuje na moderní pojetí goodwill právě ve vztahu k ochranným známkám. V této práci je také představen systém passing off (neoprávněné uţívání označení) v právu Spojeného království. V passing off je goodwill důležitým elementem pro posouzení, zda k passing off došlo nebo ne. Také rozebírá chápání goodwill v anglo-americkém právním systému. Popisuje jednotlivé teorie goodwill, podle právně-historického vývoje. Zabývá se také možností převoditelnosti goodwill
Vedoucí práce: Martin Boháček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses