Evropská právní politika v oblasti bezpečnosti potravin a EFSA - Hermanová, Jana (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá aktuální právní politikou v oblasti bezpečnosti potravin a obecnými principy potravinového práva na úrovni Evropské unie. První a druhá část popisuje vývoj a současnou právní úpravu. Cílem třetí části je analýza soudních rozsudků vydaných Soudním dvorem Evropské unie v souvislosti se zajištěním bezpečnosti potravin. Dále je pozornost zaměřena na činnost Evropského úřadu pro bezpečnost potravin - poskytování pomoci a nezávislého vědeckého poradenství. Poslední část popisuje současný systém bezpečnosti potravin v České republice.