Typy veřejných zakázek jako způsob zabezpečování veřejných statků ve zdravotnickém zařízení - Bakovská, Petra (2010)
Diplomová práce se věnuje problematice veřejných zakázek jako jednomu z možných způsobů zabezpečování veřejných statků. Cílem práce je zhodnotit jejich možnosti při pořizování veřejného majetku ve zdravotnických zařízeních v České republice na příkladu pražské nemocnice s důrazem na jejich efektivnost. Práce je rozdělena do tří částí. První část se zabývá teorií veřejných statků a způsoby jejich dělení. Druhá část shrnuje nejdůležitější poznatky o veřejných zakázkách vyplývající ze zákona. Poslední analytická část práce obsahuje analýzu efektivity jednotlivých typů zadávacích řízení. Pro dosažení zvoleného cíle bylo využito kromě dostupné literatury, také dat a informací získaných při odborných konzultacích a z řízených rozhovorů.