Finanční analýza podniku Drůbežářský závod Klatovy a.s. - Kohoutová, Kateřina (2011)
Bakalářská práce se zabývá finanční analýzou Drůbežářského závodu Klatovy a.s. v letech 2005-2009. Cílem práce je zhodnotit hospodářskou situaci podniku a zjistit jeho pozici mezi konkurencí. Součástí práce je metodologický aparát, který vymezuje jednotlivé pojmy a ukazatele a vytváří tak podklady pro praktickou část. V té je nejprve provedena horizontální a vertikální analýza rozvahy a výkazu zisku a ztráty s komentáři. Další oddíl je věnován analýze čistého pracovního kapitálu a poměrovým ukazatelům. Následuje Du Pontův rozklad ukazatele rentability vlastního kapitálu, bankrotní modely, konkrétně Altmanův index důvěryhodnosti a IN indexy důvěryhodnosti, a mezipodnikové srovnání metodou normované proměnné. V závěru budou výsledky shrnuty a budou navržena doporučení pro případné zlepšení hospodářské situace podniku.