Finanční analýza podniku Drůbežářský závod Klatovy a.s. - Kohoutová, Kateřina; Špička, Jindřich, 1981-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Bakalářská práce se zabývá finanční analýzou Drůbežářského závodu Klatovy a.s. v letech 2005-2009. Cílem práce je zhodnotit hospodářskou situaci podniku a zjistit jeho pozici mezi konkurencí. Součástí práce je metodologický aparát, který vymezuje jednotlivé pojmy a ukazatele a vytváří tak podklady pro praktickou část. V té je nejprve provedena horizontální a vertikální analýza rozvahy a výkazu zisku a ztráty s komentáři. Další oddíl je věnován analýze čistého pracovního kapitálu a poměrovým ukazatelům. Následuje Du Pontův rozklad ukazatele rentability vlastního kapitálu, bankrotní modely, konkrétně Altmanův index důvěryhodnosti a IN indexy důvěryhodnosti, a mezipodnikové srovnání metodou normované proměnné. V závěru budou výsledky shrnuty a budou navržena doporučení pro případné zlepšení hospodářské situace podniku.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses