Finanční analýza společnosti Kasko s.r.o. - Stloukalová, Zdeňka; Sieber, Martina; Čámská, Dagmar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Bakalářská práce hodnotí finanční zdraví podniku Kasko s.r.o. v letech 2005 -- 2009. V úvodní části je představeno téma bakalářské práce a vymezen cíl. Teoretická část popisuje finanční analýzu, její uživatele a zdroje informací pro finanční analýzu. Dále se zabývá metodickým aparátem, jako jsou horizontální a vertikální analýza rozvahy a výkazu zisků a ztrát, poměrové ukazatele rentability, likvidity, aktivity, zadluženosti a souhrnné indexy hodnocení, mezi které patří Du Pontův rozklad rentability vlastního kapitálu, ekonomická přidaná hodnota a index IN 05. V praktické části je nejprve podrobněji představena analyzovaná společnost, po té jsou jednotlivé metody finanční analýzy aplikovány na konkrétní podnik Kasko s.r.o. Na závěr je zhodnocena komplexně finanční situace podniku na základě dosažených výsledků z praktické části a budou navržena doporučení na případná zlepšení.
Vedoucí práce: Martina Sieber
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses