Ocenenie podniku PROCESNÁ AUTOMATIZÁCIA a.s., Košice - Korpová, Janka; Mařík, Miloš, 1947-; Tůma, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cieľom tejto diplomovej práce bolo zistiť tržnú hodnotu podniku Procesná automatizácia a.s. Košice k dátumu ocenenia 1.1.2010. K oceneniu viedli na seba naväzujúce jednotlivé kroky. Ako prvá bola prevedená finančná analýza, po ktorej nasledovala strategická analýza a analýza generátorov hodnoty. Na základe finančného plánu bolo zvolené ocenenie metódou tržného porovnania v dvoch podobách. Prvá bola stanovená predajná hodnota v roku 2015 následne diskontovaná k dátumu ocenenia, ktorá bola podporená stanovením tržnej hodnoty podľa metódy tržného porovnania so skupinou konkrétnych podnikov.
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses