Hodnocení efektivnosti rekvalifikačních kurzů nabízených Úřadem práce v Trutnově - Procházková, Veronika (2010)
Rekvalifikace představují jeden z nejvíce využívaných nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti. Lze jej využít jako nástroj, který řeší individuální překážky zaměstnatelnosti na nabídkové straně trhu práce, nebo jako na nástroj, který reaguje na aktuální požadavky trhu. Cílem této práce je posoudit, jakým způsobem je tento nástroj využíván v podmínkách lokálního trhu práce v Trutnově. Konkrétně je zhodnoceno postavení rekvalifikací mezi ostatními nástroji aktivní politiky zaměstnanosti, je popsána struktura realizovaných rekvalifikací, je analyzována cílenost rekvalifikací a je navrženo hodnocení efektivnosti realizovaných rekvalifikací. Závěr práce shrnuje výsledky analýzy a hodnotí využívání rekvalifikací Úřadem práce v Trutnově.