Hodnocení efektivnosti rekvalifikačních kurzů nabízených Úřadem práce v Trutnově - Procházková, Veronika; Poláková, Olga, 1944-; Ondrušková, Hana, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Rekvalifikace představují jeden z nejvíce využívaných nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti. Lze jej využít jako nástroj, který řeší individuální překážky zaměstnatelnosti na nabídkové straně trhu práce, nebo jako na nástroj, který reaguje na aktuální požadavky trhu. Cílem této práce je posoudit, jakým způsobem je tento nástroj využíván v podmínkách lokálního trhu práce v Trutnově. Konkrétně je zhodnoceno postavení rekvalifikací mezi ostatními nástroji aktivní politiky zaměstnanosti, je popsána struktura realizovaných rekvalifikací, je analyzována cílenost rekvalifikací a je navrženo hodnocení efektivnosti realizovaných rekvalifikací. Závěr práce shrnuje výsledky analýzy a hodnotí využívání rekvalifikací Úřadem práce v Trutnově.
Vedoucí práce: Olga Poláková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses