Hospodářská krize a návrh opatření v USA - Junková, Monika; Jílek, Josef, 1957-; Halás, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato diplomová práce se zabývá současnou finanční krizí a jejími řešeními. V první části práce jsou analyzovány hlavní příčiny, které stály za vznikem soudobé globální krize, popsány metody a finanční produkty, pomocí nichž se krize rozšířila ze Spojených států amerických do zbytku světa, zmíněny hlavní negativní dopady krize na Českou republiku a protikrizová opatření přijímaná českou vládou v souvislosti s krizí. V druhé části práce jsou navržena doporučení, která by mohla snížit pravděpodobnost vzniku dalších krizí v budoucnosti nebo opatření, která by mohla pomoci řešit stávající hospodářskou krizi. Závěr práce shrnuje výsledky analýzy a odpověď na otázku, je-li možné vyhnout se finanční krizi a z ní plynoucí ekonomické recesi nebo bude přicházet zas a znovu?
Vedoucí práce: Josef Jílek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses