Štíhlý podnik - Dolzhenko, Elena; Klečka, Jiří, 1966-; Kulovaný, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem dané bakalářské práce je pojednat obecně o ekonomických a případně i dalších aspektech fungování nebo zavádění štíhlých systému a navázat analýzou fungování nebo zavádění v konkrétním podniku. V teoretické části své práce jsem se zaměřila na pojetí štíhlého podniku, jako moderního přístupu managementu, stručně popsala historii rozvoje štíhlého myšlení, pojednala o základních metodách štíhlé výroby a jejich přínosech. V praktické části jsem se zabývala analýzou zavádění principu štíhlých systémů ve výrobním podniku BAEST, a.s., včetně definování vznikajících během implementace problémů a navrhování jejich řešení. Jak se potvrdilo i v praxi, zavádění štíhlé výroby v podniku je třeba pojmout komplexně, přičemž nestačí pouze okopírovat soubor metod z jiných podniků, štíhlé myšlení musí být součástí podnikové kultury a jeho filozofie.
Vedoucí práce: Jiří Klečka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses