Rozvoj cestovního ruchu v mikroregionu Velkobřezensko se zaměřením na Velké Březno - Hrebíková, Kateřina (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou rozvoje cestovního ruchu a jeho dlouhodobé udržitelnosti. V jejím rámci bude popsána současná situace zámku Velké Březno, který je jednou z nejdůležitějších a nejlákavějších turistických atraktivit v daném mikroregionu Velkobřezensko. Posuzovány budou zejména komunikační aktivity zámku, dále pak možnosti budoucího využití daného objektu. Cílem práce je najít rezervy v komunikačních aktivitách a využití potenciálu velkobřezenského zámku a navrhnout řešení, které by korespondovalo s rozvojovou vizí obce a poptávkou návštěvníků tohoto památkového objektu, a které by v neposlední řadě napomohlo k rozvoji cestovního ruchu v mikroregionu Velkobřezensko.