Guerilla marketing ako nový trend v marketingovej komunikácii - Baraniaková, Júlia (2011)
Cieľ bakalárskej práce je teoreticky vymedziť pojem guerillový marketing ako jeden z nových trendov marketingovej komunikácie, poukázať na jeho výhody a nedostatky oproti tradičnej marketingovej komunikácii. Následne ako praktickú ukážku formou hĺbkového individuálneho rozhovoru priblížiť stratégiu vybranej spoločnosti (Nike ČR) v oblasti guerillového marketingu a formou dotazníku stanoviť vnímanie guerillových aktivít a povedomie a postoj ku značke Nike medzi študentmi VŠ. Uvedené metódy skúmania spolu s teoretickými východiskami potvrdzujú guerillový marketing ako jeden z obľúbených a v praxi využívaných trendov marketingovej komunikácie, ktorý pomáha budovať povedomie o značke a vzťah so zákazníkom. Je ale dôležité, aby boli všetky guerillové aktivity použité v súlade s ostatnými prvkami marketingovej stratégie firmy.