Vybavenost ČR moderními maloobchodními formáty v územním průřezu - Zubíková, Michaela (2011)
Bakalářská práce se zabývá analýzou vybavenosti České republiky moderními maloobchodními formáty v územním průřezu. V první kapitole je představena současná maloobchodní síť ČR a její postavení v rámci mezinárodního srovnání vybavenosti moderními maloobchodními formáty. Jsou zde uvedeny základní charakteristiky těchto formátů a představeny konkrétní společnosti, které tyto formáty na českém trhu provozují. Druhá kapitola se zabývá metodikou a teoretickými východisky analýzy. Třetí kapitola se již věnuje samotné analýze vybavenosti ČR moderními maloobchodními formáty v územním průřezu (resp. fyzické dostupnosti těchto formátů). Nejprve je stručně analyzována vybavenost ČR jako celku a dále je analýza provedena na úrovni územního členění NUTS 3 (kraje) a LAU 1 (okresy).