Ocenění podniku Metroprojekt Praha a.s. - Šimáčková, Iveta (2011)
Cílem diplomové práce je zjištění tržní hodnoty podniku METROPROJEKT Praha a.s. k datu 31.12.2009. K této hodnotě jsem dospěla pomocí metody DCF Equity podpořenou metodou srovnatelných podniků. Těmto částem předcházelo základní seznámení s podnikem. Poté byla provedena strategická analýza, ve které je vymezen relevantní trh a objasněny faktory, které působí na vnější a vnitřní potenciál podniku. Jejím vyústěním byla prognóza budoucích tržeb. Následuje kapitola o finanční analýze mapující finanční zdraví podniku. Před samotným oceněním byla taktéž provedena analýza a prognóza generátorů hodnoty a sestaven finanční plán.