Přeshraniční aktivity v oblasti obchodu a služeb - Mizuňová, Michaela; Cimler, Petr, 1956-; Filipová, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou přeshraničních aktivit (nákup zboží, nákup služeb, turistika a sport) obyvatel města Litvínov v sousedním Sasku a obyvatel saského města Olbernhau v České republice. První kapitola popisuje oblast česko-saského příhraničí a dále se zabývá přeshraniční spoluprací. Druhá kapitola se věnuje městům Litvínov a Olbernhau, jejich historii, současné podobě a partnerské spolupráci. Další kapitola se zabývá přeshraniční nákupní turistikou a faktory, které ji ovlivňují. Poslední, čtvrtá kapitola obsahuje analýzu přeshraničních aktivit provedenou na základě výsledků dotazníkového šetření.
Vedoucí práce: Petr Cimler
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses