Problematika korupce příslušníků Policie ČR a její prevence - Kučera, Tomáš (2011)
V práci jsou vymezeny charakteristiky korupce, její rysy, členění, příčiny a rizikové faktory, typické formy policejní korupce a současná preventivní opatření aplikovaná u Policie ČR. Na základě statistických údajů je vyhodnocen vývoj korupčního jednání příslušníků Policie ČR v letech 2003-2009 a účinnost aplikovaných preventivních opatření