Problematika korupce příslušníků Policie ČR a její prevence - Kučera, Tomáš; Hejda, Jan, 1955-; Jihočeská univerzita. Pedagogická fakulta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2011)
V práci jsou vymezeny charakteristiky korupce, její rysy, členění, příčiny a rizikové faktory, typické formy policejní korupce a současná preventivní opatření aplikovaná u Policie ČR. Na základě statistických údajů je vyhodnocen vývoj korupčního jednání příslušníků Policie ČR v letech 2003-2009 a účinnost aplikovaných preventivních opatření
Vedoucí práce: Jan Hejda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu a Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Pedagogická fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: policie; korupce; prevence kriminality; Česko; sociální pedagogika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; police; corrupt practices; crime prevention; Czechia; bachelor's theses