Metodicko-didaktické zpracování průvodce občana využíváním technických prostředků bezpečnostními službami - Špaček, Jan (2011)
Práce přehledným a uceleným způsobem popisuje možné životní situace občana, ve kterých se setkává s kontrolní činností bezpečnostních služeb, především Celní správy ČR, které přímo zasahují do jeho práv a svobod. Zároveň tato práce poskytuje srozumitelný návod, jak se má občan v těchto situacích zachovat a přináší odpovědi na nejčastější dotazy spojené s kontrolní činností bezpečnostních služeb. Stranou nezůstává ani problematika řešení ochrany osobních údajů a mezinárodního srovnání s postupy tamních bezpečnostních služeb