Metodicko-didaktické zpracování průvodce občana využíváním technických prostředků bezpečnostními službami - Špaček, Jan; Hejda, Jan, 1955-; Jihočeská univerzita. Pedagogická fakulta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2011)
Práce přehledným a uceleným způsobem popisuje možné životní situace občana, ve kterých se setkává s kontrolní činností bezpečnostních služeb, především Celní správy ČR, které přímo zasahují do jeho práv a svobod. Zároveň tato práce poskytuje srozumitelný návod, jak se má občan v těchto situacích zachovat a přináší odpovědi na nejčastější dotazy spojené s kontrolní činností bezpečnostních služeb. Stranou nezůstává ani problematika řešení ochrany osobních údajů a mezinárodního srovnání s postupy tamních bezpečnostních služeb
Vedoucí práce: Jan Hejda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu a Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Pedagogická fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: bezpečnostní služby; občanská práva; trestní právo; kontrolní činnost; technické prostředky bezpečnostních služeb; sociální pedagogika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; security services; civil rights; criminal law; inspection; security service equipment; bachelor's theses