Forma spolupráce v mezinárodním obchodě - Šiserová, Tatiana; Průša, Přemysl, 1980-; Drličková, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Základnou myšlienkou diplomovej práce je analýza a zhodnotenie fungovania aliancií v globálnom ekonomickom prostredí. Špecializuje sa najmä na charakteristiku konkrétneho typu aliancií a to leteckej aliancie. Diplomová práca je štrukturálne rozdelená na tri samostatné kapitoly, ktoré sú tematicky oddelené. Prvá kapitola sleduje základné determinanty fungovania aliancií, ich štruktúru, typológiu a zloženie. Jej cieľom je vysvetliť základné premenné nutné pre pochopenie nasledujúcich kapitol. Okrem základných rozdelení sleduje aj hlavné výhody a nevýhody zapájania sa spoločností do aliancií. Druhá kapitola je zameraná konkrétne na fungovanie aliancií v rámci leteckých spoločností. Sleduje ich historický vývoj, legislatívne regulované prostredie a celkovo priestor v ktorom tieto aliancie vznikajú. Porovnáva najmä ich pôsobenie v rámci európskeho a amerického priestoru. Tretia kapitola porovnáva výhody a nevýhody členstva veľkých a menších členov v Star Alliance. Porovnáva ich na základe regionálnych úrovní, fundamentálnych komparatívnych a technických analýz.
Vedoucí práce: Přemysl Průša
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses