Vývoj nominálního kursu dolaru a jeho důsledky - Černík, Petr (2010)
Deskripce vývoje nominálního kursu dolaru v období od r. 1945 do současnosti. Určení faktorů, které tento vývoj ovlivňovaly. Důsledky pro ekonomiku USA a stabilitu světového finančního systému. Souvislost vývoje kursu dolaru se změnami cen zlata a ropy. Souvislost s významnějšími finančními krizemi.