Vývoj nominálního kursu dolaru a jeho důsledky - Černík, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Dvořák, Pavel, 1948-; Votava, Libor (2010)
Deskripce vývoje nominálního kursu dolaru v období od r. 1945 do současnosti. Určení faktorů, které tento vývoj ovlivňovaly. Důsledky pro ekonomiku USA a stabilitu světového finančního systému. Souvislost vývoje kursu dolaru se změnami cen zlata a ropy. Souvislost s významnějšími finančními krizemi.
Vedoucí práce: Pavel Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: měnová politika; devizové kurzy; úrokové sazby; devizové rezervy; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; monetary policy; foreign exchange rates; interest rates; foreign exchange reserves; master's theses