Rozvozní problém s dělenou dodávkou - Richter, Miroslav (2009)
Rozvozní problém s dělenou dodávkou je jednou z nejstudovanějších kombinatorických optimalizačních úloh z oblasti operačního výzkumu. Díky své počítačové náročnosti je však nalezení optimálního řešení rozsáhlých úloh z časových důvodů někdy i nemožné. Z tohoto důvodu vznikla celá řad heuristik a exaktních algoritmů, které se snaží během krátkého výpočtového času nalézt nejlepší možné řešení. Teoretická část této práce popisuje základní fakta o rozvozním problému s dělenou dodávkou a základní heuristiky. Praktická část se zaměřuje na využití rozvozního problému s dělenou dodávkou v praxi. Cíle případové studie jsou aplikace rozvozního problému s dělenou dodávkou v praxi a pomoc při strategickém rozhodnutí firmy o založení vedlejšího skladu.