Marketing jazykových škôl - Sahligerová, Zuzana (2011)
Diplomová práca je rozdelená na tri časti. V prvej časti sa teoreticky venuje špecifikám marketingu služieb a detailne marketingu jazykových škôl. V praktickej časti analyzuje pomocou marketingového výskumu jazykové školy v Prahe a v Brne. Porovnáva a hodnotí marketingový mix jazykových škôl a pomocou hodnotových kriviek ukazuje spoločné a odlišné body najväčších hráčov a vymedzuje ich postavenie na trhu jazykového vzdelávania. V tretej časti sa práca venuje konkrétnej jazykovej škole z prostredia menšieho mesta na Slovensku. Popisuje jej marketingový mix, analyzuje konkurenciu a pomocou hodnotových kriviek zobrazuje jej silné a slabé stránky v postavení na trhu.