Ocenění pivovaru Budějovický Budvar, n.p. - Brabec, Martin; Hnilica, Jiří, 1976-; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Cílem této práce je stanovit tržní hodnotu podniku Budějovický Budvar, n. p. k 3. 1. 2011 na základě veřejně dostupných ekonomických údajů pro potřeby vlastníka. V první části této práce je popsán metodologický aparát použitý v analytické části. Samotná analytická část se skládá z krátkého představení historie a současnosti oceňovaného podniku, především pak ze strategické analýzy, která zkoumá tržní potenciál společnosti. Další díl analytické části tvoří finanční analýza, jež hodnotí finanční kondici oceňovaného podniku. V další části jsou plánovány generátory hodnoty, z nichž nakonec vychází finanční plán pro období 2010-2014. Výsledkem diplomové práce je určení tržní hodnoty podniku Budějovický Budvar, n. p. Ke stanovení této hodnoty jsou použity dvě rozdílné oceňovací metody založené na zcela jiných principech výpočtu hodnoty -- výnosová metoda DCF Entity a metoda odvětvových multiplikátorů.
Vedoucí práce: Jiří Hnilica
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses