Alternativní pravidla pro určení vstupujících a vystupujících proměnných v simplexové metodě - Leontiev, Andrey (2011)
Ve své práci jsem se pokusil popsat problematiku volby klíčového prvku v simplexové metodě. První část je věnovaná matematickému modelu úlohy lineárního programovaní a simplexové metodě obecně. V tomto oddílu jsou vysvětlené klíčové pojmy a princip této metody. Ve druhé části se zabývám popisem alternativních pravidel pro volbu klíčového prvku v simplexové metodě. Popis každé metody je podpořen příkladem. Kladu důraz na důkazy konečnosti algoritmu u ukázaných pravidel. V poslední části své práce uvádím své vlastní příklady pro ukázky různých dopadů při použití alternativních metod při nejednoznačné volbě