WTO - obchod a životní prostředí - Vorlíčková, Hana; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem práce je popsat vzájemný vztah obchodu a životního prostředí a podat určitý přehled o tom, jak k této problematice přistupuje WTO. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola pojednává obecně o vztahu obchodu a životního prostředí, druhá kapitola je zaměřená na přístup WTO k dané otázce a v poslední kapitole se zabývám rozborem sporů s environmentální tématikou, které byly v GATT/WTO vedeny.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses