Analýza spokojenosti zaměstnanců - Ingilzyan, Vera (2010)
Zaměstnanci jsou pro každou firmu nepostradatelnou součástí. Je to vidět z klesajícího významu hmotných aktiv a z rostoucí cennosti znalostních aktiv představujících intelektuální kapitál. Protože zaměstnanci jako nositelé znalostí se stávají důležitým faktorem konkurenceschopnosti, musí se management firmy o ně pečlivě starat a zajišťovat kvalitní pracovní prostředí. Cílem této práce je zhodnocení situace v reálném podniku a navržení možných změn, které by mohly přispět ke spokojenosti pracovníků. Proto se budu v první části věnovat teoretickým východiskům spokojenosti zaměstatnanců. Po přiblížení teoretických poznatků rozeberu v praktické části výhody a nedostatky reálného podniku a navrhnu řešení daných problémů.