Výsledky procesu transformace v zemích Visegradské čtyřky - Hruška, Jan (2011)
Práce se zabývá procesem ekonomické transformace a jeho výsledky v Polsku, Maďarsku, České republice a Slovenské republice, tedy zemích Visegrádské čtyřky. Práce nejprve nastiňuje fungování centrálně plánované ekonomiky a obecný průběh přechodu na tržní ekonomiky. Zmiňuje také rozdílné teoretické přístupy k tomuto procesu. Dále se věnuje transformačnímu vývoji v jedotlivých zemích a srovnává výsledky jednotlivých transformačních strategií.