Výsledky procesu transformace v zemích Visegradské čtyřky - Hruška, Jan; Kalínská, Emilie, 1943-2012; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce se zabývá procesem ekonomické transformace a jeho výsledky v Polsku, Maďarsku, České republice a Slovenské republice, tedy zemích Visegrádské čtyřky. Práce nejprve nastiňuje fungování centrálně plánované ekonomiky a obecný průběh přechodu na tržní ekonomiky. Zmiňuje také rozdílné teoretické přístupy k tomuto procesu. Dále se věnuje transformačnímu vývoji v jedotlivých zemích a srovnává výsledky jednotlivých transformačních strategií.
Vedoucí práce: Emílie Kalínská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses