Finančná situácia domácností - Dvorožňáková, Zuzana (2011)
Finančná situácia domácností patrí medzi kľúčové faktory, ktoré ovplyvňujú trh v danej krajine. Diplomová práca sa zameriava na analýzu a zhodnotenie finančného potenciálu a postavenia českých a slovenských domácností. Zaoberá sa predovšetkým analýzou dát z rokov 2004 až 2008, teda obdobím vstupu Slovenskej a Českej republiky do Európskej únie. Teoretická časť popisuje predovšetkým ekonomické dianie a finančnú situáciu hospodáriacich domácností obidvoch štátov v pozorovaných rokoch. V samotnom praktickom spracovaní sú použité rôzne druhy štatistických metód a analýz, ktoré slúžia na zisťovanie finančnej situácie v Čechách a na Slovensku a taktiež i odlišností medzi nimi. Záver obsahuje súhrn zistených pozorovaní a výsledkov skúmania, ktoré boli realizované v praktickej časti.