Zhodnocení finanční situace Camp Bítov, s.r.o. - Kašparová, Lenka (2011)
Cílem této diplomové práce je provést zhodnocení finanční situace Camp Bítov, s. r. o. v letech 2005 - 2009 s využitím analýzy extenzivních ukazatelů a analýzy poměrových ukazatelů. Teoreticko-metodologická část vysvětluje jednotlivé pojmy týkající se finanční analýzy, jaké zdroje informací jsou pro ni potřeba a jaké jsou metody, z nichž dvě jsou aplikovány v praktické části práce. V úvodu praktické části je popsána společnost, jak její historie, současnost, ekonomické údaje, tak i její SWOT analýza a Porterův model pěti sil. Dále už je provedena finanční analýza za období 2005 - 2009. U analýzy extenzivních ukazatelů je provedena horizontální analýza rozvahy, výkazu zisku a ztráty, poté vertikální analýza rozvahy. Analýza poměrových ukazatelů zkoumá rentabilitu, likviditu, zadluženost a aktivitu společnosti.