Zhodnocení finanční situace Camp Bítov, s.r.o. - Kašparová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Pevná, Jana; Regula, Petr (2011)
Cílem této diplomové práce je provést zhodnocení finanční situace Camp Bítov, s. r. o. v letech 2005 - 2009 s využitím analýzy extenzivních ukazatelů a analýzy poměrových ukazatelů. Teoreticko-metodologická část vysvětluje jednotlivé pojmy týkající se finanční analýzy, jaké zdroje informací jsou pro ni potřeba a jaké jsou metody, z nichž dvě jsou aplikovány v praktické části práce. V úvodu praktické části je popsána společnost, jak její historie, současnost, ekonomické údaje, tak i její SWOT analýza a Porterův model pěti sil. Dále už je provedena finanční analýza za období 2005 - 2009. U analýzy extenzivních ukazatelů je provedena horizontální analýza rozvahy, výkazu zisku a ztráty, poté vertikální analýza rozvahy. Analýza poměrových ukazatelů zkoumá rentabilitu, likviditu, zadluženost a aktivitu společnosti.
Vedoucí práce: Jana Pevná
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Keywords: finanční analýza; finance podniku; management [obor dipl. práce]; horizontální analýza; vertikální analýza; diplomové práce; financial analysis; business finance; master's theses