Pojištění v cestovním ruchu - Malknechtová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Musil, Martin, 1976-; Jaderná, Eva (2011)
Cílem práce je popsat různé druhy pojištění na trhu cestovního ruchu a provést analýzu aktuální situace a podmínek na straně nabídky v České republice. Teoretická část je rozdělena na kapitoly Cestovní ruch, Ochrana spotřebitele, Pojištění. Další část je věnována Legislativě a seznámí čtenáře především se zákonem č. 159/1999 Sb., o některých podmínkách podnikání v oblasti cestovním ruchu. Praktická části podrobně analyzuje nabídku zákonného pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře na českém trhu. Na modelových příkladech je vysvětleno zúčtovatelné pojistné, které je výhodné pro začínající cestovní kanceláře, které nemají jasnou představu, jakých tržeb za prodané zájezdy budou dosahovat. V práci jsou představy i pojištění odpovědnosti za škodu cestovní kanceláře a pojištění profesní odpovědnosti cestovní kanceláře.
Vedoucí práce: Martin Musil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: cestovní ruch; pojištění; cestovní kanceláře; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; tourism; insurance; travel agencies; master's theses