Stanovení hodnoty společenosti Auto Koutek, s.r.o. - Jiránek, Lukáš (2010)
Diplomová práce "Ocenění společnosti Auto Koutek, s.r.o." má za cíl stanovit hodnotu společnosti pro majitele k 31.12.2009, která má sloužit jako podklad k hodnocení managementu. Práce je rozdělena na teoretickou část, kde jsou shrnuty postupy a metody, které používá tato práce k ocenění společnosti, a na praktickou část. V praktické části se práce nejdříve věnuje analýze společnosti a jejího okolí, na tuto část navazuje tvorba finančního plánu společnosti na roky 2010 až 2017. Z finančního plánu pak vychází ocenění společnosti na základě výnosových modelů. Hodnota společnosti získaná pomocí výnosových modelů je poté podrobena analýze pomocí analýzy citlivosti a simulace Monte Carlo, které se snaží analyzovat nejistotu spojenou se stanovenou hodnotou společnosti.