Stanovení hodnoty společenosti Auto Koutek, s.r.o. - Jiránek, Lukáš; Sieber, Patrik, 1977-; Nowak, Ondřej, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce "Ocenění společnosti Auto Koutek, s.r.o." má za cíl stanovit hodnotu společnosti pro majitele k 31.12.2009, která má sloužit jako podklad k hodnocení managementu. Práce je rozdělena na teoretickou část, kde jsou shrnuty postupy a metody, které používá tato práce k ocenění společnosti, a na praktickou část. V praktické části se práce nejdříve věnuje analýze společnosti a jejího okolí, na tuto část navazuje tvorba finančního plánu společnosti na roky 2010 až 2017. Z finančního plánu pak vychází ocenění společnosti na základě výnosových modelů. Hodnota společnosti získaná pomocí výnosových modelů je poté podrobena analýze pomocí analýzy citlivosti a simulace Monte Carlo, které se snaží analyzovat nejistotu spojenou se stanovenou hodnotou společnosti.
Vedoucí práce: Patrik Sieber
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses