Získávání a organizace kongresů v podnikání - Červinková, Hana (2010)
Tématem diplomové práce je Získávání a organizace kongresů v podnikání. Teoretická část práce je věnována vymezení kongresového cestovního ruchu v obecné rovině. Tento segment má mnoho specifických odlišností oproti klasickému cestovnímu ruchu. Praktická část práce je zaměřena na analýzu České republiky a především Prahy jako vhodné kongresové destinace pro současné podnikání v tomto odvětví. Další analýza zahrnuje získávání akcí kongresového cestovního ruchu. Poslední kapitola má za cíl popsat přípravu a realizaci kongresové akce obecně a podrobný popis dvou konkrétních mezinárodních kongresů.