Analýza možnosti čerpania finančných prostriedkov z fondov EÚ na financovanie rozvojových aktivít obcí, konkretizácia na príklade obce (mesta) v SR - Štric, Martin (2011)
Cieľom práce je analýza možností čerpania finančných prostriedkov z fondov Európskej únie na financovanie rozvojových aktivít obce. Vzhľadom k tomu, že Slovenská republika je členom EÚ, má možnosť čerpať financie aj z týchto zdrojov a zvyšovať životnú úroveň občanov. Na základe doterajšieho vývoja stavu verejných financií, reformy územnej samosprávy, štruktúry príjmov a výdavkov obcí v SR a analýzy konkrétnych obcí, práca hodnotí dopady reálneho čerpania financií zo zdrojov EÚ na rozpočet obce, samofinancovanie obce na projektoch EÚ a predikuje vývoj do budúcna.