Analýza možnosti čerpania finančných prostriedkov z fondov EÚ na financovanie rozvojových aktivít obcí, konkretizácia na príklade obce (mesta) v SR - Štric, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Peková, Jitka, 1946-; Jetmar, Marek, 1976- (2011)
Cieľom práce je analýza možností čerpania finančných prostriedkov z fondov Európskej únie na financovanie rozvojových aktivít obce. Vzhľadom k tomu, že Slovenská republika je členom EÚ, má možnosť čerpať financie aj z týchto zdrojov a zvyšovať životnú úroveň občanov. Na základe doterajšieho vývoja stavu verejných financií, reformy územnej samosprávy, štruktúry príjmov a výdavkov obcí v SR a analýzy konkrétnych obcí, práca hodnotí dopady reálneho čerpania financií zo zdrojov EÚ na rozpočet obce, samofinancovanie obce na projektoch EÚ a predikuje vývoj do budúcna.
Vedoucí práce: Jitka Peková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: územní samospráva; veřejné finance; rozpočtová politika; strukturální fondy; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; regional administration; public finance; budgetary policy; structural funds; master's theses