Srovnání systémů podpory vývozu v ČR a SRN - Duchečková, Dana (2010)
První část práce se zabývá vzájemným obchodem České republiky a Německa. Jsou zde vymezeny jednotlivé nástroje proexportní politiky a význam EU, Konsensu OECD a Bernské unie v oblasti podpory exportu. Druhá část popisuje systém podpory exportu v České republice, její strategii, instituce i nabízené služby. Třetí část se zabývá podporou exportu v Německu, jeho programy i institucemi. Ve čtvrté části je provedeno srovnání systémů podpory vývozu v obou zemích. Vzhledem k zaměření celé práce na instituce poskytující pojištění vývozních úvěrů obsahuje poslední část také praktický příklad pojištění vývozu.