Srovnání systémů podpory vývozu v ČR a SRN - Duchečková, Dana; Taušer, Josef; Ďurina, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
První část práce se zabývá vzájemným obchodem České republiky a Německa. Jsou zde vymezeny jednotlivé nástroje proexportní politiky a význam EU, Konsensu OECD a Bernské unie v oblasti podpory exportu. Druhá část popisuje systém podpory exportu v České republice, její strategii, instituce i nabízené služby. Třetí část se zabývá podporou exportu v Německu, jeho programy i institucemi. Ve čtvrté části je provedeno srovnání systémů podpory vývozu v obou zemích. Vzhledem k zaměření celé práce na instituce poskytující pojištění vývozních úvěrů obsahuje poslední část také praktický příklad pojištění vývozu.
Vedoucí práce: Josef Taušer
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses