Vnitropodnikové směrnice zaměřené na účetnictví v družstevní záložně - Nováková, Radka (2011)
Cílem práce je zhodnotit systém zpracování a využívání současných vnitropodnikových směrnic zaměřených na účetní problematiku. Návrh doporučení na úpravu směrnic nebo vypracování nových směrnic, které vznikly na základě srovnání s platnou legislativou a doporučeními v odborné literatuře. V práci je analyzován význam vnitropodnikových směrnic pro řízení firmy. Proto v teoretické části práce jsou obecně charakterizovány vnitropodnikové směrnice a popsán legislativní rámec, ze kterého vychází. V praktické části potom jsou doporučeny případné změny ve směrnicích nebo vypracovány nové vnitropodnikové směrnice firmy.