Postavení žen na trhu práce v ČR - Kašová, Eva (2011)
Předmětem mojí bakalářské práce "Postavení žen na trhu práce v ČR" je zjistit, jakou pozici zaujímají ženy jako pracovní síla. Popisuje základní genderové pojmy a zákony, které mají chránit proti diskriminaci. Představuje také flexibilní formy pracovních úvazků, které by mohly ženám usnadnit slaďování práce a rodiny. Na závěr jsem provedla menší průzkum, který ukazuje, jak na tom české ženy na trhu práce jsou. Jde o reprezentativní výzkumný vzorek, protože jsem se dotazovala žen různého věku, pohlaví i sociálního postavení.