Postavení žen na trhu práce v ČR - Kašová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Kaczor, Pavel; Havelková, Danuše (2011)
Předmětem mojí bakalářské práce "Postavení žen na trhu práce v ČR" je zjistit, jakou pozici zaujímají ženy jako pracovní síla. Popisuje základní genderové pojmy a zákony, které mají chránit proti diskriminaci. Představuje také flexibilní formy pracovních úvazků, které by mohly ženám usnadnit slaďování práce a rodiny. Na závěr jsem provedla menší průzkum, který ukazuje, jak na tom české ženy na trhu práce jsou. Jde o reprezentativní výzkumný vzorek, protože jsem se dotazovala žen různého věku, pohlaví i sociálního postavení.
Vedoucí práce: Pavel Kaczor
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: trh práce; rodičovská dovolená; mateřská dovolená; diskriminace v zaměstnání; gender; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; labor market; parental leave; maternal leave; discrimination in employment; gender; bachelor's theses