Problémové skupiny na trhu práce a pomoc státu při jejich uplatnění - Tomášková, Petra (2011)
Bakalářská práce se zaměřuje na problémové skupiny na trhu práce dle definice § 33 zákona o zaměstnanosti a pomoc státu při jejich uplatnění. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část charakterizuje trh práce, příčiny a formy nezaměstnanosti, představuje skupiny s problémovým uplatněním na trhu práce a existující přístupy k řešení problematiky zaměstnávání těchto skupin. Praktická část práce je věnovaná vybraným nástrojům aktivní politiky zaměstnanosti a jejich srovnání v letech 2008 a 2009. Nejprve jsou porovnány počty vytvořených pracovních míst v rámci aktivní politiky a poté výdaje, které stát v jednotlivých letech na nástroje vynaložil.