Sledování přepravovaných zásilek v kombinované přepravě firmy ČSKD Intrans - Frajman, Tomáš (2011)
Diplomová práce se zabývá významem a úlohou sledování zásilek v kombinované přepravě. Charakterizuje prostředky a metody sledování přepravního řetězce v prostředí českého operátora kombinované přepravy ČSKD Intrans. Tato část je vysvětlována na konkrétním příkladu zásilek, které se přepravují na importní relaci Hamburg-Praha tohoto operátora. Následuje analýza současného stavu a návrhy na zlepšení, které se soustředí na možnou implementaci prostředků satelitní navigace (GPS), sledovacích statusů a možnosti integrace externích informačních systémů s vnitropodnikovým provozním systémem.