Rozhodování a působnost orgánů kraje se zaměřením na kraj Vysočina - Marešová, Dita; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Strnad, Zdeněk, 1978-; Glaser, Lukáš (2011)
Diplomová práce popisuje postavení vyšších územních samosprávných celků v České republice. Zaměřuje se zejména na rozhodovací orgány krajů v přenesené a samostatné působnosti. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy používané v práci. Je přiblížena problematika rozhodování ve veřejné správě a vývoj územních samospráv v evropském kontextu. V analytické části jsou charakterizovány jednotlivé orgány kraje. Ty jsou zhodnoceny z pohledu své působnosti a rozhodovacích pravomocí. Dále jsou identifikována rizika, která mohou vyplynout ze současné právní úpravy. Systém orgánů je představen na konkrétním příkladu kraje Vysočina v aktuálním volebním období 2008 -2012.
Vedoucí práce: Zdeněk Strnad
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: územní samospráva; působnost veřejné správy; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; regional administration; public administration competence; master's theses