Socioekonomická analýza vybraného území - Pospíšilová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Luštický, Martin, 1982-; Pucandlová, Miroslava (2011)
Bakalářská práce se zabývá socioekonomickou analýzou města Humpolec, je dělena do čtyř hlavních kapitol. V první kapitole je čtenář seznámen se základními pojmy týkajících se regionální politiky a rozvoje, v návaznosti je provedena samotná socioekonomická analýza města, která shrnuje informace z oblasti obyvatelstva, sociální infrastruktury a ekonomické aktivity. V socioekonomické analýze byl při zpracování a formulování informací získávaných primárně z Českého statistického úřadu a internetových stránek města používán dynamický a komparativní přístup. V další části práce je použita metoda sémantického diferenciálu znázorňující dva subjektivní pohledy na řešenou problematiku. Získaná fakta jsou doplněna o informace z rozhovoru se zastupitelkou města a slouží jako podklad klasické SWOT analýze, jejíž tvorba je hlavním cílem celé práce. Na závěr autor volí výslednou strategii, vycházející ze SWOT analýzy, zároveň přidává osobní hodnocení a celkové shrnutí aktuální situace s výhledem do budoucna pro vybranou oblast.
Vedoucí práce: Martin Luštický
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: socioekonomická geografie; regionální politika; management [obor bakal. práce]; SWOT analýza; bakalářské práce; socioeconomic geography; regional policy; bachelor's theses